Hajdú Péter szerint a Frizbi bulvárplatform, ezért nem kérdezte Varga Juditot a kegyelmi ügyről és a hangfelvételről

2024. március 28. – 11:55

Másolás

Vágólapra másolva

Varga Judit volt igazságügyi miniszter volt a szerda esti Frizbi vendége. Hajdú Péter műsorában volt férje, Magyar Péter fizikai és verbális bántalmazásairól beszélt részletesen, a 105 perces interjúban azonban a kegyelmi ügyről és a kedden közzétett hangfelvétel tartalmáról egy szót nem ejtett a volt miniszter, és erre vonatkozó kérdést sem kapott Hajdú Pétertől.

A 444.hu csütörtök reggel telefonon érte el Hajdú Pétert, aki azt mondta:

„Érintőlegesen mindkettő szóba került, de ez nehéz, mert a Frizbi az egy bulvárplatform. Olyan, mint a Story magazin, engem itt a magánéleti szál érdekel, nem a közélet. Tehát a platform adta keretek nem tették ezt lehetővé.”

Hajdú hozzátette, a kegyelmi ügyről inkább Novák Katalint kérdezné, a Schadl–Völner-ügybe pedig azért nem ment bele, mert nem akart jogászkodni. „Engem az érdekelt, hogy mi vesz rá valakit arra, hogy a feleségével való beszélgetést rögzítse és nyilvánosságra hozza. Ezt az egész kérdést emberi oldalról közelítettem meg, az érdekelt, hogy mi történt közöttük, ami ide vezetett”.

Hajdú Péter az adás bevezetőjében egyébként hangsúlyozta, hogy nem szeretné, „ha ez az interjú a rogáni propaganda részeként lenne megemlítve a sajtóban”.

Hajdú a 444-nek azt mondta, az ő ötlete volt, hogy meghívja Vargát a műsorba, mert „újságíróként a nagy találat az mindig az exkluzív interjú, pláne egy ilyen esetben”. Az interjú előtt néhány nappal küldött egy sms-t Vargának, aki először gondolkodási időt kért, aztán végül vállalta a felkérést. Személyesen az interjú felvételekor találkoztak először.

Hajdú azt is elmondta, eredetileg élőben szerette volna közvetíteni az interjút, de Varga Judit nem ért rá este, ezért vették fel napközben. „Live on tape interjú volt, ami azt jelenti, hogy élőszerűen vettük fel. Erről Varga Juditot is tájékoztattam az elején. Nem sok mindent vágtunk ki, csak technikai dolgot: egyszer a mikroporttal történt valami, emiatt volt egy apró leállás. Tartalmilag nem nyúltunk hozzá” – mondta.

Állítása szerint az interjú végén – mint minden interjúalanyától – Vargától is megkérdezte, hogy kivágjanak-e valamit a felvételről, de a volt igazságügyi miniszter nem kért tőle ilyet.

A szerda esti interjú összefoglalóját itt tudja elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!