Gulyás Gergely: Újra kellett tanulnom járni

2024. március 28. – 15:25

Másolás

Vágólapra másolva

Gulyás Gergelynek olyan fájdalmai voltak, hogy az utolsó kormányinfóján már beinjekciózva válaszolt a kérdésekre. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Mandinernek beszélt a betegségét követő műtétről és Magyar Péter üzeneteiről.

Február végén egy gerincműtéten esett át, ami „sikeres volt, de utána újra kellett tanulnom járni” – mondta. Nem a Honvédkórházban kezelték, hanem a Gerincklinikán, „ugyanolyan szobában, mint a többi beteg”. Megszűntek a fájdalmai, bottal magabiztosan, anélkül még bizonytalanul, de tud járni. Reményei szerint nyáron már futhat vagy akár focizhat is.

Húsvét után visszatér a kormányülésekre és a kormányinfók is folytatódnak.

Állítása szerint nem beszélt Magyar Péterrel az elmúlt hetekben, és fenyegető sms-t sem kapott tőle. Korábban egy Signal-üzenetben tudatta vele, hogy mire készül.

A nyilvánosságra hozott felvételről tartja korábbi véleményét: sok hűhó semmiért. „Épeszű és bármilyen alacsony szintű, de létező erkölcsi mércével rendelkező ember nem veszi fel a feleségével, három közös gyermekük édesanyjával folytatott beszélgetését, és nem tárja azt a nyilvánosság elé” – tette hozzá.

A Magyar Péter és Varga Judit beszélgetéséről készült kétperces felvétel számos kérdést vet fel, a kormány viszont mindegyikre csak azzal reagált: tessék megnézni Gulyás Gergely videóját. A Miniszterelnökséget vezető miniszterről egy 23 másodperces videót töltöttek fel a kormány hivatalos oldalára, amiben Gulyás kissé gépies hangon mindössze ennyit mond:

„Sok hűhó semmiért. Kipukkadt a lufi. Egy megfélemlített feleséggel folytatott családi vitának semmi köze a közélethez. Magyar Péter az új Márki-Zay Péter, annyi csupán a különbség, hogy Márki-Zay Péter nem terrorizálta a feleségét.”

Véletlen, vagy sem, hogy Gulyás Gergelynek a betegszabadsága alatt ki kellett állnia a nyilvánosság elé? Cikkünkben erre a kérdésre is kerestük a választ>>>

Török Gábor politológus szerint kilenc éve nem látott politikai válság van Magyarországon, a Fidesz pedig február másodika óta elvesztette a közbeszéd irányítását. A kezdeményezést viszont szerinte nem az ellenzék, hanem először a sajtó, később Magyar Péter szerezte meg. A Fidesz politikai válságából viszont emiatt az ellenzék semmit nem tudott profitálni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!