Megkérdeztük a kormányt, kivizsgálták-e, hogy az egyik miniszterüket bántalmazhatta a házastársa

2024. március 26. – 13:00

Másolás

Vágólapra másolva
  • Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter keddi Facebook-posztja alapján bántalmazó kapcsolatban élt Magyar Péterrel. Tudott-e erről a kormány?
  • Nem gondolják, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ha egy regnáló minisztert bántalmaz a házastársa?
  • Felderítették ezt az ügyet?
  • Ha igen, mire jutottak?
  • Ha a kormány vagy bármelyik tagja tudott az ügyről, miért nem biztatták Varga Juditot, hogy forduljon a rendőrséghez?

Ezt az öt kérdést tettük fel a Kormányzati Tájékoztatási Központnak azután, hogy Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter egy Facebook-posztban arról írt, korábbi férje, Magyar Péter verbálisan és fizikailag is bántalmazta. Varga arra reagált posztjával, hogy Magyar nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amin Varga még miniszterként súlyos állításokat fogalmaz meg a Völner-Schadl-üggyel kapcsolatban.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szűkszavú választ küldött, azt írták, a kormány álláspontját Gulyás Gergely miniszter már ismertette ebben a videóban:

Gulyás mondatai Magyar Péter hangfelvételére még értelmezhetőek reakcióként, a Varga Judit bántalmazásával kapcsolatos kérdéseinkre viszont már nehezen, a videóban ugyanis Gulyás erről csak annyit mond:

„Egy megfélemlített feleséggel folytatott családi vitának semmi köze a közélethez.”

Arról tehát semmit nem mond a kormány, hogy bármi közük lenne a „megfélemlített feleséghez”, Gulyás még korábbi minisztertársának nevét sem ejti ki, csak annyit állít, hogy Magyar és a „megfélemlített feleség” „családi vitája” nem tartozik a közélethez. Mintha Magyar Péterrel együtt Varga Juditot is távol szeretnék tartani maguktól. Nem mondanak semmit arról sem, tudtak-e bántalmazásról, hogy kivizsgálták-e az ügyet, vagy hogy tanácsolták-e kollégájuknak, Varga Juditnak, hogy forduljon a rendőrséghez.

Ezekre nincs válaszuk, túl azon, hogy az ilyesminek „semmi köze a közélethez”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!