Végzetes raliverseny miatt egyszer már elítélték jogerősen az esztergomi halálos raliverseny szervezőjét

2024. március 25. – 12:38

Másolás

Vágólapra másolva

A 2013-as városlődi halálos versenybaleset után egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték jogerősen az Arrabona Rally Club elnökét, ezt maga Bognár Gábor erősítette meg a Telexnek. Bognár Gábor azt mondta, nem volt eltiltva a versenyszervezéstől, a vasárnap kora délután félbeszakadt a 11. Esztergom–Nyerges Rally versenyt is ő szervezte.

A 11 évvel ezelőtti városlődi ralibalesetben hatan sérültek meg, egy néző halt meg, az ügyben az ajkai bíróság azt állapította meg 2018-ban, hogy a verseny sem a helybeliek, sem a nézők szempontjából nem volt biztonságos. A bíróság ezért akkor a verseny szervezőjét tette felelőssé, az Arrabona Rally Club elnöke a tárgyaláson nem ismerte el bűnösségét, és sajnálatát fejezte ki a történtekért, írta akkor az ügyről a Veol.hu. A lap akkori cikke szerint Bognár Gábor a tárgyaláson azt mondta, korábban ő is indult versenyeken, 1987 óta szervez ralikat, kétszer vette át az év legjobb versenyszervezője díjat, a városlődi versenyig közel 85 ralinak volt a gazdája, és előtte még sosem történt baleset.

A 11. Esztergom–Nyerges Rally verseny vasárnap kora délután szakadt félbe, amikor a nézők közé hajtott egy autó, a balesetben négyen meghaltak, nyolcan pedig megsérültek. Az MTI azt írta, hogy a versenyautó 11 embert sodort el, az Országos Mentőszolgálat a Telex kérdésére azt válaszolta, hogy a helyszínre 8 mentőautó és 4 mentőhelikopter érkezett. Négy ember életét nem lehetett megmenteni, egy gyermeket súlyos-életveszélyes, egy embert súlyos, hat embert (köztük egy gyereket) könnyebb sérülések miatt szállítottak helyszíni ellátás után kórházba.

A versenyen történt halálos baleset miatt büntetőeljárás indult, halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!