Büntetőeljárás indult az Esztergom–Nyerges Rally versenyen történt halálos baleset miatt

2024. március 25. – 09:33

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség büntetőeljárást indított a 11. Esztergom–Nyerges Rally versenyen történt vasárnapi halálos baleset miatt – írja a Police.hu. Az egyik versenyautó letért a kijelölt útszakaszról, és az aszfaltozott úton, illetve az út menti füves területen álló nézők közé csapódott. A balesetben négyen meghaltak, nyolcan pedig megsérültek.

A rendőrség a Police.hu-n azt írja:

A baleset a nézők elől elzárt területen történt, az ott tartózkodás tilalmára tábla is figyelmeztetett.

Az Országos Mentőszolgálat a Telexnek vasárnap azt válaszolta: a helyszínre 8 mentőautó és 4 mentőhelikopter érkezett. Négy ember életét nem lehetett megmenteni, a rendőrség tájékoztatása szerint közülük három férfi és egy nő volt, gyerek nincs az áldozatok között. Egy gyereket súlyos-életveszélyes, egy embert súlyos, hat embert (köztük egy gyereket) könnyebb sérülések miatt szállítottak helyszíni ellátás után kórházba.

A baleset Lábatlan és Bajót között történt egy gerecsei országúton. A versenyt rendező Arrabona Rally Club először rövid közleményt adott ki közösségi oldalán, amelyből kiderült, hogy a verseny Lábatlan–Bajna szakaszán történt baleset miatt az 11. Esztergom–Nyerges Rallyt félbeszakítják. Később közzétették az ORB2, az ORB3 és a Historic szezonnyitójának leállításáról szóló felügyelő testületi határozatot is. A baleset előtt pár órával azt írták, hogy „olaj került a pályára, zajlik a feltakarítása, addig várakozik az ORB 3.”

A rendőrség halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!