Magyar Péter Hadházynak: Tényleg úgy gondolja, hogy választási győzelem nélkül a propaganda meg fog szűnni?

2024. március 25. – 10:38

Másolás

Vágólapra másolva

„Képviselő Úr, minden tisztelettel, aki azt állítja, hogy egy képviseleti »demokráciában« a regnáló hatalmat nem egy választáson lehet legyőzni, az nem mond igazat” – üzente Magyar Péter a Facebookon Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek.

A Telexen hétfőn jelent meg egy hosszabb interjú, amiben Hadházy Magyar Péterről is elmondta a véleményét. A képviselő szerint hamis reményt kelt az emberekben Magyar Péter, amikor azt ígéri, hogy választáson le lehet győzni a Fideszt. Szerinte inkább az ellenzék gyökeres megújítása, a hiteltelen szereplők háttérbe szorítása és hibrid forradalom lehet a győzelem receptje.

„Nem tartom helyes stratégiának azt sem, hogy valaki letűz egy zászlót, és azt várja, mindenki menjen utána. Rengeteg ilyen próbálkozás volt az elmúlt években, de egyik sem tudott eredményt elérni” – mondta Hadházy a Telexnek. A képviselő hozzátette: Magyar hirtelen jött népszerűségét látva át kell gondolnia, van-e értelme folytatni a politikát.

„Tényleg úgy gondolja, hogy választási győzelem nélkül a propaganda meg fog szűnni, vagy a hatalom meg fogja változtatni a választási szabályokat?!” – tette fel a kérdést Magyar Péter Facebookon, a cikkünk alatti kommentben. Magyar szerint persze demonstrációkra is szükség van.

„Remélem például, hogy miután holnap meghallják az emberek, ahogy a volt igazságügyi miniszter elmondja, hogy miként működik az ügyészség és a hatalom, több ezren fogjuk követelni a legfőbb ügyész és a bűncselekményt elkövető kormány távozását” – utalt Magyar arra, hogy kedden bizonyítékokat ígért a Schadl–Völner-ügyben. De szerinte ha magától nem távozik a hatalom, akkor csak választásokon tudják elzavarni.

Hadházy Ákos eddig is nyíltan vállalta véleményét Varga Judit exférjéről. A „néhány utolsó mondat Magyar Péterről” című videójában például úgy fogalmazott: Magyar Péter egyike azoknak az embereknek, akik „a rendszertől nulla munkáért, horribilis összeget bezsebelve nézték némán – rosszabb esetben segítették is – a demokrácia leépítését”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!