Orbán Viktor levelet írt Putyinnak a moszkvai terrortámadás miatt

2024. március 23. – 15:39

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor miniszterelnök levélben részvétét fejezte ki Vlagyimir Putyin elnöknek és Oroszország valamennyi polgárának a moszkvai Crocus City Hallban végrehajtott brutális terrortámadás kapcsán, írja az MTI a miniszterelnök sajtófőnökére, Havasi Bertalanra hivatkozva. Levelében azt írta Orbán, hogy „mindannyiunkat lesújtottak a képsorok, a halottak, a sebesültek és a pusztítás látványa”. Az áldozatok családjainak sok erőt, a sebesülteknek pedig mielőbbi teljes felépülést kívánt a miniszterelnök.

A levél végén Orbán arról biztosította a nemrég újraválasztott orosz elnököt, hogy a jövőben is számíthat Magyarországra a terrorizmus elleni harcban. „Magyarország elkötelezett a terrorizmus elleni küzdelem támogatása mellett, ezért biztosítom Elnök urat, hogy a jövőben is hozzájárulunk a terrorellenes nemzetközi műveletek fokozásához. Imádkozunk az áldozatokért és családjaikért.”

Péntek este négy fegyveres nyitott tüzet a Moszkvához közeli Crocus City Hall nevű koncertteremben. A támadásnak legalább 93 halálos áldozata van, közöttük három gyerek is. Az elmúlt 20 év legsúlyosabb moszkvai terrortámadását az Iszlám Állam vállalta magára. A hatóságok 11 embert vettek őrizetbe a támadással összefüggésben. Vlagyimir Putyin orosz elnök szombati beszédében azt mondta, hogy Ukrajnához köthető a moszkvai terrortámadás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!