Őrizetbe vettek tizenegy embert a moszkvai terrortámadás után

2024. március 23. – 09:54

Őrizetbe vettek tizenegy embert a moszkvai terrortámadás után
Tüzet oltanak a hatóságok a moszkvai terrortámadás után – Fotó: Stringer / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenegy embert vettek őrizetbe Oroszországban, miután pénteken fegyveresek rohantak meg egy moszkvai koncerttermet és nyitottak tüzet az ottlévő civilekre. Az FSZB vezetője, Alekszandr Bortnyikov Putyinnak tett jelentésében azt mondta: a tizenegy ember között van négy terrorista is, akik közvetlenül vettek részt a támadásban.

Az orosz hatóságok szombati közlése szerint már legalább 93 áldozatról tudnak, köztük három gyerek is meghalt a támadásban.

Pénteken tűz ütött ki a Moszkva északnyugati részéhez közeli Crocus City Hallban, az orosz hírügynökségi jelentése szerint a támadók által bevetett gránát borította lángba az épület tetejét, több robbanás is lehetett. Több terepruhás fegyveres tüzet nyitott a moszkvai koncertteremben, egyes források szerint négyen, mások szerint öten lehettek a fegyveres támadók.

Az utóbbi évtized legnagyobb moszkvai terrortámadását több hírügynökség szerint is magára vállalta az Iszlám Állam. A pénteki támadást magára vállaló Iszlám Államhoz köthető merénylet megakadályozásáról viszont már beszámoltak az orosz hatóságok hetekkel korábban. Oroszország március 7-én bejelentette, hogy meghiúsítottak egy támadást, amit egy, az Iszlám Államhoz köthető afgán csoport tervezett egy moszkvai zsinagóga ellen.

A támadás pár nappal azután történt, hogy Putyin megerősítette hatalmát, újabb hatéves mandátumot nyert a kétes orosz elnökválasztáson.

(TASZSZ)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!