Vitézy: Karácsony Gergely lehetetlen feltételeket állítva menekül a vita elől

2024. március 21. – 14:05

Másolás

Vágólapra másolva

„Sajnálom, hogy Karácsony Gergely főpolgármester lehetetlen feltételeket támasztva próbál jó előre kibújni a főpolgármester-jelölti vita lehetősége elől” – írta Facebook-oldalán Vitézy Dávid, aki a héten bejelentette, hogy független jelöltként indul a főpolgármesteri választáson. Vitézy ezzel a főpolgármester szerdai kijelentésére reagált: Karácsony egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy azután lesz hajlandó politikai vitán részt venni, ha letisztázódott, ki is a valódi kihívója. Ugyanis azt gondolja, hogy Vitézy Dávid valójában a Fidesz jelöltje, és Szentkirályi Alexandra nem fogja végigcsinálni a kampányt, hanem vissza fog lépni Vitézy javára.

Vitézy szerint Karácsony elvárása irreális, amit csak arra használ, hogy meneküljön a vita elől, amivel szerinte viszont tartoznak a budapestieknek. „A budapestiek idén júniusban három érdemi ajánlat közül választhatnak: indul a kormányszóvivő, aki a Gellért-hegyről letekintve gyurcsányozik, de semmit nem mond Budapestről. Indul a jelenlegi főpolgármester, aki permanens ellenzéki miniszterelnök-jelölti kampányt folytat a Városházáról, és akkor is a kormányra mutogat, amikor még a mai keretek között is lehetne előrelépni. És indulok én is, de velük ellentétben Budapestről, a városunk problémáiról és jövőjéről, a terveimről szeretnék beszélni ebben a kampányban, nem az unalmas pártpolitikai csatákat folytatni.”

Az Orbán-kormány korábbi államtitkára, a BKK és a kormány Budapesti Fejlesztési Központjának korábbi vezetője posztját azzal zárja, hogy ő továbbra is kész vitázni, „kettesben, hármasban vagy négyesben, Budán vagy Pesten, ülve vagy állva.” Vitézy Dáviddal a Telexnek interjúban mesélt politikai terveiről, ezt itt olvashatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!