Karácsony akkor áll ki vitázni, ha az egyik kihívója már visszalépett

2024. március 20. – 12:04

Másolás

Vágólapra másolva

Hajlandó kiállni nyilvános vitára Karácsony Gergely a főpolgármesteri kampányban, de csak azután, hogy letisztázódott, ki is a valódi kihívója – mondta a főpolgármester újságírói kérdésre válaszolva egy szerdai sajtótájékoztatón (amelynek témája amúgy a most indult Fővárosi Lakásügynökség volt).

Karácsony azt mondta a vitára vonatkozó kérdésre, hogy természetesen kiállna, de úgy gondolja, hogy Vitézy Dávid és Szentkirályi Alexandra közül csak az egyik valódi jelölt. Így azután tartja ezt aktuálisnak, ha az egyikük visszalépett a másik javára, és „kiderült, kit képvisel valójában Vitézy Dávid”. A főpolgármester korábban azt mondta, a függetlenként, az LMP támogatásával induló Vitézy – akiről azt mondja, hogy kb. fél éve tudja, hogy el fog indulni – szerinte a Fidesz jelöltje, akinek a javára végül Szentkirály Alexandra vissza fog lépni. Vitézy Dávid ezt a Telexnek adott interjújában tagadta.

A három jelölt felállásával kialakult helyzetről szóló elemzésünk szerint Vitézynek, aki mögött láthatóan profi stáb áll, nagy arcvesztés lenne a visszalépés, Karácsonynak pedig ügyesen kell lavíroznia, hogy ne érjék érzékeny veszteségek a választáson.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!