Pottyondy Edina: Magyar Péter egyszerre az atombombás Simicska, a kék szalagos Márki-Zay és a kámforrá váló Pesty László

2024. március 20. – 11:29

Másolás

Vágólapra másolva

„Magyar Péter, a slim fit inges budai ügyvéd tényleg egészen abszurd módon úgy funkcionál a nyilvánosságban, mint egy népmesei hős” – fogalmazott videójában Pottyondy Edina tartalomgyártó, aki a Magyar Péter-jelenségről fejtette ki véleményét.

Szerinte az alaphelyzet, hogy „egy jóképű, sportos, beszélni tudó, egykori vér NER-es úgy vadítja meg a kiéhezett ellenzéki szavazókat, ahogy Vastag Csaba a csömöri óvónőket”. Arról beszélt, hogy Magyar nem pusztán egy újabb ellenzéki „messiás”, hanem egyszerre a „fekete ruhás nővér, az atombombás Simicska, a kék szalagos Márki-Zay és a kámforrá váló Pesty László”. Szerinte Magyar Péter vált Magyarország első számú celebritásává.

„A bennem élő Horn Gyula azt suttogja, hogy Magyar Péter a baloldal két lábon járó Stockholm-szindrómája.” Pottyondy szerint tagadhatatlan, hogy Magyar felforgatta a belpolitikát, aminek egyik következménye, hogy egyéb hírek viszont a háttérbe szorultak. „Bármelyik posztja ezerszer nagyobb érdeklődést generál, mint például az a hír, hogy a SPAR-vezér bejelentette, hogy részben Svájcba menekítik a céget, hogy ne tudja rátenni a kezét a magyar miniszterelnök rokonsága” – mondta.

Pottyondy nem hisz a politikai messiásokban, de véleménye szerint Magyar birtokában lehet olyan információnak, ami „tovább repeszti a NER-t”. „És az az igazság, hogy minden szarnak örülök, amit a rendszer felé fúj a ventilátor.” Hozzátette: az nehéz dilemma elé állította, mikor kiderült, hogy rendőri jelentés van Magyar Péter bántalmazásáról, amire reagálva Varga Judit is arra utalt egy videó megosztásával, hogy ez igaz.

Elmondta: Nem szeretné megkérdőjelezni senki traumáját, de „libsi magyarként” mindennel szemben „iszonyú kétely van benne, amivel Rogán Antal és a gangje mérgezni akarja a közéletet”. Miután felidézte a rendőri jelentésben szereplő információkat, arról beszélt, hogy amennyiben ez igaz, akkor az derül ki: amíg Magyar Péter NER-es volt, ez a viselkedése nem járt jogi következménnyel.

„Versenyezhetett rendőrautókkal életeket veszélyeztetve, és simán bántalmazhatta az ország igazságügyi miniszterét. Tudomást sem vettek róla.”

Szerinte nem kizárható, hogy Varga tett egy újabb szolgálatot a rendszernek, ahogy az sem, hogy hamis rendőri jelentés készült volna.

Helyzetértékelésébe pedig az is „bezavart”, hogy Magyar lepropagandistázta „az ország körülbelül legismertebb oknyomozóját”. Szerinte ha Magyar pártot akar alapítani, és azzal akar foglalkozni, akkor az azzal is fog járni, hogy a sajtó olyat is kérdez majd, amire válaszként nem lehet a Nemzeti dalt elszavalni. „Egy biztos: K. Endre, a kegyelmi botrány és a gyermekvédelem teljesen lekerült a napirendről” – zárta a videót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!