Márki-Zay: Magyar Péter nem messiás, de nem is erre van szükség

2024. március 17. – 18:29

Másolás

Vágólapra másolva

„Hajrá, Magyar Péter” felütéssel kezdte Márki-Zay Péter Facebook-posztját, amiben hosszan ecsetelte, miért támogatja Magyart, akitől Márki-Zay szerint „joggal tart mind a Fidesz, mind az ellenzéki pártok.”

A hódmezővásári polgármester szerint jogosan mondják azt sokan, hogy Magyar is „ugyanazt mondja, mint eddig”. „De nem mindegy, Ki MONDJA. Magyar Péter egy miniszter férje volt ebben a kormányban, neki még a hithű fideszesek is el kell higgyék, milyen velejéig rothadt ez a rendszer (…)” – áll a bejegyzésben.

Márki-Zay arra a kritikára is rácáfol, hogy Magyar „nem mond semmi újat.” „Például, hogy Orbán utasította Vargát a pedofilmentegetésre, hogy Orbán nem az erkölcséért tartja, hogy minden Tiborczé, hogy őt a KEHI-vel zsarolták, hogy lopásra utasították, és hogy az ellenzék hogyan üzletel a Fidesszel, hogy együtt vannak, egy rendszert alkotnak. Ezt így, ilyen megbízható forrásból talán kevesen hallhatták.”

Márki-Zay szerint Magyar Péter „nem messiás, ahogy anno ő sem volt az.” „Nem messiásokra van szükség, hanem arra a tudatra, hogy az ellenzéken belüli megosztottság soha nem lehet akadálya a közös cselekvésnek. Nem kell mindenben egyetérteni, nem kell szeretni egymást, csak a saját jól felfogott érdekünkben megteremteni a demokratikus változás lehetőségét” – írja a polgármester.

A posztjában Márki-Zay azt írja, sokan kérdezik tőle, nem féltékeny-e Magyar sikerére, és mit szól ahhoz, hogy gyakran épp azokat a gondolatokat fogalmazza meg, ugyanazokat a kifejezéseket használja, mint korábban ő is. „Aki engem ismer, tudhatja, hogy bennem sem irigység nincs, sem dicsvágy. Boldogan engedem át, és engedtem volna át eddig is mindazt, ami a közszerepléssel jár, másnak, másoknak. Nekem nem az a fontos, hogy én váltsam le Orbán rendszerét, csak az, hogy valaki váltsa le minél előbb. Aki ezen munkálkodik, mindig számíthat a támogatásomra, aki ez ellen dolgozik, azt pedig kritizálom, sőt, sokakat megbotránkoztatva le is árulózom.”

Orbán Viktor és az ellenzéki megmozdulások mellett március 15-re Varga Judit volt férje, Magyar Péter is szervezett zászlóbontást Budapesten. Az eseményen Magyar bejelentette, hogy elindítja a Talpra, magyarok közösséget, és politikai pártot szervez. Magyar beszédét ebben a cikkben foglaltuk össze, a helyszínen készült videóriportunkat pedig itt találja.

Magyar nemrég interjút adott a Telexnek, amiben többek között az a mondat is elhangzott, hogy: „Nagyon sok olyan vacsorán voltam, ahol ott ült az asztalnál több ezermilliárd forint, és néha Orbán is.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!