Tarlós István: Vitézy lényegében semmihez sem ért a közlekedésen kívül

2024. március 15. – 20:23

Másolás

Vágólapra másolva

Tarlós István nagyon örül annak, hogy Szentkirályi Alexandra lesz a Fidesz főpolgármester-jelöltje a június 9-i önkormányzati választáson. „Valamikor én találtam őt ki, de most a Fidesz jelöltje, az más kérdés, hogy én örülök neki, és úgy látszik, ebben a Fidesz vezetőinek és nekem egyformán járt az eszünk” – mondta Budapest volt főpolgármestere az Indexnek adott interjújában.

Tarlós szerint Szentkirályi rendelkezik a legjobb lobbierővel Budapest érdekei szempontjából, és szerinte ő a „leginkább tájékozott az önkormányzati spektrum teljes szélességét illetően”. A volt főpolgármester Vitézy Dávid jelöltségével is számol, és azt mondta, hiteltelen lépésnek tartaná, ha végül mégsem fogadná el az LMP jelölését.

„Vitézy agresszíven hadar, Karácsony Gergely folyton jajveszékel. Vitézy lényegében semmihez sem ért a közlekedésen kívül, amit ebben a kontextusban nem szabad figyelmen kívül hagyni”

– mondta Tarlós, aki szívesen segítene Szentkirályi kampányában. „Én Szentkirályi Alexandra helyében főleg pozitív üzenetekkel és mondanivalóval állnék elő” – tette hozzá.

Vitézy Dávid és Tarlós István konfliktusa a 2010-es évekig nyúlik vissza. Vitézy nagyon fiatalon, 25 évesen lett a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) alapító vezérigazgatója 2010-ben. Agilis vezetőként sokat tett a közlekedési társaság fejlesztésért, és egy idő után Tarlóssal is voltak konfliktusai. Tarlós potenciális riválist láthatott benne, és a konfliktus odáig jutott, hogy 2014-ben végül menesztette Vitézyt a BKK éléről. Tarlós akkor ironikusan „fiatal, elnyomott zseninek és egyszemélyes ötletgazda legendának” nevezte, akivel szerinte „a személyisége miatt lehetetlen együtt dolgozni”.

Szentkirályi főpolgármester-jelölti építéséhez ráadásul nincs szüksége a Fidesznek sok időre, hiszen a kormányszóvivőt szinte minden budapesti ismerheti, és az önkormányzati világ sem lesz számára idegen: 2010 és 2014 között fővárosi képviselő volt, majd 2019-ig Tarlós főpolgármester-helyetteseként dolgozott. A Fidesz főpolgármester-jelöltjéről készült portrénkat itt tudja elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!