Ötszáz drón rajzolt Petőfit a Lánchíd fölé

2024. március 15. – 05:15

Ötszáz drón rajzolt Petőfit a Lánchíd fölé
Az 1848-49. évi forradalom és szabadságharc évfordulója, valamint a Petőfi Sándorról szóló Most vagy soha! című történelmi kalandfilm bemutatója alkalmából rendezett drónshow a Duna és a Lánchíd felett Budapesten 2024. március 14-én – Fotó: Mónus Márton / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Drónshow-t rendeztek csütörtök este Budapesten a Duna és a Lánchíd fölött. Az apropót a Rákay Philip-féle Petőfi-film, A Most vagy soha! bemutatója adta. Az ötszáz világító drón Petőfi Sándor arcképét, a Nemzeti dal sorait és egy nemzeti színű kokárdát is megjelenített az égen, de a show leglátványosabb része az volt, amikor a drónkard elhasította a drónláncot. Orbán Viktor meg is osztotta ezt a facebook-oldalán.

A Petőfi-film kreatív prodúcere, Rákay Philip a Várkertbazárból posztolt a bemutatóról. Azt írta: „Ma este 18.48-kor megleptük a budapestieket. A Lánchíd mellett felszállt 500 drón, hogy égre rajzolja március 15. ünnepi üzenetét. A Most vagy soha! alkotói így emlékeznek Petőfi Sándorra és a hősökre.”

A Most vagy soha! egy történelmi kalandfilm, amely az 1848. március 15-i eseményeket dolgozza fel. A film március 14-től látható a mozikban. Rákay pár napja a Mandinernek adott interjúban beszólt a „ballib filmeseknek és kritikusoknak”, és arról beszélt, hogy szerinte küzdeni kell világméretű szellemi átállás ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!