Orbán Viktor arról beszélt március 15-én, hogy elfoglalná Brüsszelt

2024. március 15. – 12:58

Orbán Viktor arról beszélt március 15-én, hogy elfoglalná Brüsszelt
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából tartott állami díszünnepségen a Múzeumkertben 2024. március 15-én – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Brüsszelről és a június 9-i európai parlamenti választásról beszélt a legtöbbet Orbán Viktor a március 15-i beszédében a Nemzeti Múzeum lépcsőjén. Európa népei ma éppúgy Brüsszeltől féltik a szabadságukat szerinte, mint Petőfiék idejében.

Ma is olyasmit akarnak ránk kényszeríteni a miniszterelnök szerint, amire idegen a magyar élettől.

„Be akarnak bennünket préselni egy háborúba, migránsokat akarnak a nyakunkba sózni, és át akarják nevelni a gyerekeinket”

– fogalmazott Orbán, és azt ígérte: ebbe nem mennek bele a magyarok. „Ez olyan egyszerű, mint az egyszeregy, és olyan világos, mint a nap, mert Magyarország szabad és szuverén ország, és az is marad.”

A miniszterelnök szerint Brüsszel nem akarja megérteni azt, amit az elmúlt 500 évben minden birodalom előbb vagy utóbb belátott: elnyomással, zsarolással, erőszakkal, Bach-huszárokkal, pufajkásokkal nem megy a magyarokkal semmire. Isztambulban, Berlinben, Moszkvában és Bécsben is rájöttek már szerinte, hogy „mindenki azzal jár jól, ha békén hagy bennünket.”

Ha meg akarjuk őrizni Magyarország szabadságát és szuverenitását, nincs más választásunk a miniszterelnök szerint, mint el kell foglalnunk Brüsszelt. „1848-ban megálltunk Schwechatnál, most nem tesszük. Most Brüsszelig fogunk menetelni, és mi magunk fogjuk megcsinálni a változást az Európai Unióban” – jelentette ki Orbán.

„Itt az ideje, hogy a helytartótanács Brüsszelben is reszketni méltóztassék!”

A miniszterelnök szerint nem lehet elfogadni, hogy Brüsszel magára hagyta az európaiakat, és szembefordult velük. „Nem tűrjük el, hogy tönkretegyék a gazdákat, kisemmizzék a középosztályt, földre vigyék az európai vállalatokat, elsinkófálják a nemzetek jogait, adósrabszolgává tegyék a gyerekeinket, és ráadásul háborúba vigyék egész Európát”.

Ideje szerinte, hogy helyreállítsuk az európai emberek önérzetét és önbecsülését, jelentette ki Orbán. Nem vagyunk ezzel egyedül szerinte: „a lengyeleket ugyan elsodorta a Soros-féle baloldal szökőárja, de a szlovákok lábra kaptak, a csehek ébredeznek, az osztrákok készülődnek, az olaszok lassan irányba állnak, a hollandok már talpon, és fellázadtak az amerikaiak is. Sorsfordító év lesz az idei”.

„Az év elején még egyedül voltunk, az év végére pedig mi leszünk a többség a nyugati világban. Nagy esélyek nyílnak meg előttünk”.

Ebben az új világban mindenki megtalálhatja szerinte a maga számítását. Kivéve azokat, akik megszegték a nemzet szolgálatára tett esküjüket, akik hitszegő módon hátba támadták a hazájukat, akik „rosszabbak, mint a labancok és a muszkavezetők voltak”.

A június 9-i EP-választáson a kormányfő szerint több dologról kell dönteni. „Az igazság oldalán állsz, vagy a globális bégetők nyájához kérsz bebocsátást. El kell dönteni, a magyar igazság ösvényén indulsz el, vagy a Soros-birodalom sugárútja felé kanyarodsz. Követ törsz, vagy katedrálist építesz. Brüsszeli járszalag vagy magyar szabadság. Háború vagy béke?”

A miniszterelnök azzal zárta beszédét, hogy az európai parlamenti választáson eldől, „kiállsz a hazádért, vagy inkább idegenek kenyerét eszed, és mi szülők is megkapjuk a választ, milyen gyerekeket hagytunk a világra.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!