Orbán: Bennünket nem tesz szabaddá, ha mindenki azt teszi, amihez kedve van

2024. március 15. – 11:09

Másolás

Vágólapra másolva

„A márciusi ifjak szülei tudták, hogy haza csak addig van, amíg van, aki szeresse. Tudták, hogy a magyar haza örökös fenyegetettség árnyékában él” – folytatta Orbán a beszédét. Nem elég nagy, hogy a mérete, és nem elég gazdag ahhoz, hogy a pénze garantálja a megmaradását. „A magyar hazát csak és kizárólag polgárai szeretete, a szívek ereje tartja fenn. Ez tesz bennünket különlegessé” – tette hozzá.

A nyugati világban ma emberek milliói gondolják azt, és élnek úgy, mint akik a semmiből jönnek, és a semmibe mennek Orbán szerint. „Ezért nincsenek, és meggyőződésük szerint nem is kell tekintettel lenni senkire és semmire – fogalmazott a miniszterelnök. – Háborúkat robbantanak ki, világokat rombolnak, országhatárokat rajzolnak át, és sáska módjára legelnek le minket.”

„Mi, magyarok másképpen élünk, és másképpen is akarunk élni. Mi jövünk valahonnan, és tartunk valahová” – jelentette ki.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza, Németh Sz. Péter / Telex Fotó: Hevesi-Szabó Lujza, Németh Sz. Péter / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza, Németh Sz. Péter / Telex

Minden, amink van, az elődeinktől kaptuk, és vele a küldetést is, hogy fenntartsuk és továbbadjuk, folytatta. „Nálunk a szabadság nem öröm vagy szenvedés, a magyar nem tartja magát szabadnak csak mert nem éhes, vagy mert nem gyötri lelki nyavalya. Bennünket nem tesz szabaddá, ha mindenki azt teszi, amihez kedve van” – mondta Orbán. „Nekünk a szabadság az, ha olyan hazát építhetünk magunknak, ahol nincs a fejünk felett háziúr.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!