„Mi magunk vagyunk a változás” – Schermann Fruzsina, az ADOM diákmozgalom tagja

2024. március 15. – 17:42

Másolás

Vágólapra másolva

„Nekünk, magyaroknak van egy közös megélésünk. Úgy érezzük, olyan országban élünk, ahol valahogy még nem közös ügyünk az oktatás, a lakhatás vagy egészségügy. Olyanban, ahol ingerültek a családi ebédek, ahol feszültséget kelt, ha diákként a tanároddal beszélgetsz és sokszor nehéz kiállni magadért, másokért” – mondta Schermann Fruzsina, az ADOM Diákmozgalom tagja. Sokan költöznek szerinte ezért külföldre, és hagyják maguk mögött szeretett hazájuk megoldhatatlannak tűnő problémáit.

Érdemes azonban még egy esélyt adni, a feladás ugyanis nem lehet opció szerinte. „Mi, fiatalok, mozgalmárok vagyunk azok, akik szakmai javaslatcsomagot fogalmazunk meg, szervezünk diákfórumokat, építünk a társadalmunkban pókhálóként szövődő közösségeket” – fogalmazott.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Azt is mondta, büszkén állnak ismét a tömeg előtt, mert állítják, hogy van értelme tenni.

„Mi magunk vagyunk a változás! A szabad Magyarország a szabad közösségekben él!”

Nincs előre megírt recept szerinte, nincs politikai használati utasítás: az utat magunknak járjuk ki, folytatta. „De ti se várhatjátok, hogy járjuk ki helyettetek. Mindig hallom, hogy a fiatalok a jövő. Igen, a jövő is vagyunk, de a jelen is. Ti és mi most vagyunk a jelen! Senki nem tart vissza, hogy aktívan tegyünk!”

A diákmozgalom blankettájával most tényleges lehetőség van beleszólni a főváros életébe, és a szavazatok nem óriásplakátok, hanem egy igazi programban fognak visszaköszönni. „Mi, pedig mindent meg is teszünk, hogy ez a várost zöldnek, élhetőnek és mozgalmasnak, polgárait tudatosnak, befogadónak és cselekvőnek megálmodó program meg is valósuljon.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!