Magyar Péter bejelentette a 12 pontos programját

2024. március 15. – 16:20

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter bejelentette, hogy Talpra magyarok! néven új politikai közösséget alapít, és ismertette a 12 pontos programját, vagy ahogy ő nevezte: a nemzeti minimumot. Ezek a következők:

  1. az egészségügy rendbetétele, az ehhez szükséges plusz források azonnali biztosítása;
  2. az oktatás szabadságának visszaállítása, a tanárok megbecsültségének helyreállítása, magas színvonalú, a kor követelményeinek megfelelő oktatás biztosítása minden magyar gyermek számára;
  3. a környezetvédelem és a fenntarthatóság prioritásként kezelése a jövő generációinak védelme érdekében;
  4. a közpénzen folytatott propaganda megszüntetése, a közmédia függetlenségének biztosítása;
  5. A kétharmados szavazással bebetonozott pártfunkcionáriusok menesztése. Ide sorolta a köztársasági elnököt, a legfőbb ügyészt, az Alkotmánybíróságot, a KEHI-t és az ÁSZ-t.
  6. Az ügyészség függetlenségének, politikai befolyástól való működése, biztosítása, hatékony és gyors igazságszolgáltatás.
  7. A mindent elborító korrupció elleni zéró tolerancia, az Európai Ügyészséghez való azonnali csatlakozás.
  8. A nemzeti érdekeket figyelembe vevő, Magyarország szuverenitását védő, de konstruktív párbeszéd az Európai Unióval és a NATO-val.
  9. A nemzeti vagyon különböző közérdekű alapítványokba és MNB-s alapítványokba történő átjátszásának teljes körű felülvizsgálata és azonnali leállítása.
  10. Olyan gazdasági- és életkörülmények biztosítása Magyarországon, hogy a fiatalok elsődleges célja ne a nyugatra való vándorlás legyen, és a külföldre költözöttek valós lehetőségként számoljanak a hazaköltözéssel. Demográfiai fordulatra és a fiataloknak bérlakásépítési programra van szükség.
  11. A magyar kis- és közepes vállalkozások, és magyar gazdák védelme és támogatása;
  12. a nyugdíjasok emberhez méltó életének biztosítása, az elesett, perifériára szorult társadalmi csoportok megsegítése, felzárkóztatása és a beteg gyermekeiket egyedül nevelő családok támogatása.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!