Jakab Péter bizalmatlansági indítványt kezdeményez Orbán Viktor ellen

2024. március 15. – 10:01

Másolás

Vágólapra másolva

Jakab Péter az Országgyűlés feloszlatását, és új választást követel március 15-én. A Nép Pártján elnöke szerint a márciusi ifjak nemcsak leírták azt, amit követeltek, hanem küzdöttek is érte. „Ennek is köszönhető, hogy a márciusi ifjakra 176 év elteltével is örömmel emlékezünk, miközben a mai ellenzéket, valljuk be, örömmel elfelejtenénk” – fogalmazott Jakab Péter a Facebook-oldalán megosztott videóban.

A Nép Pártján elnöke nem tenné le a fegyert, azaz nem egyszerűen kivonulna a parlamentből, hanem csatára, dicsőséges tavaszi hadjáratra készül. „Nekünk nem elhagyni kell a csatamezőt, hanem ki kell kényszeríteni a döntő ütközetet, az új, előrehozott választást.”

Jakab Péter ezért bizalmatlansági indítványt kezdeményez Orbán Viktor ellen.

A bizalmatlansági indítványhoz azonban szüksége van az ellenzék támogatáasára is, hiszen a képviselők minimum egyötöde kezdeményezheti. Ha az ellenzék nem szavazza meg a bizalmatlansági indítványt, Jakab Péter arra kéri a választókat, hogy „június 9-én az európai választás alakuljon át egy nagy össznépi bizalmatlansági indítvánnyá a Fidesszel és a vele együttműködő ellenzékkel szemben.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!