Kizárták a Momentumból a párt helyi jelöltjét, mert nem Juhász Péter polgármester-jelöltségét támogatja

2024. március 12. – 19:46

Másolás

Vágólapra másolva

Kizárták a Momentumból Tomos Endrét, a párt V. kerületi képviselőjelöltjét, külsős bizottsági szakértőt – erősítette meg a Telexnek Tomos Endre. A kizárás oka, hogy a politikus nem a Momentum által támogatott polgármesterjelöltet, Juhász Pétert, hanem Kovács Alex Gábort támogatja.

Tomos azt mondta, hogy bár a hivatalos értesítést még nem kapta meg, nemrég értesítették telefonon a Momentum Mozgalom elnökségétől, hogy döntést hoztak az ellene indított kizárási eljárásban. „Azért indítottak ellenem eljárást, mert nem fogadtam el a párt V. kerületi jelöltállítási folyamatát és annak eredményét illetve nyilvánosan bíráltam a döntést” – fogalmazott. Elismerte, hogy tudja: a párt szabályzatában ütközött, amit csinált és elfogadja a pártvezetés döntését.

A párt vezetésének küldött levelében Tomos Endre leírta, hogy a Momentum helyi elnökségéről már a Kerpel-Fronius Gábor indítása miatt kialakult helyzet miatt lemondott. Részletesen kifejtette, hogy a háttérben időközben folyton zajlottak a pártközi egyeztetések. Egy idő után világossá vált számára, hogy az egység nem a Momentum helyi jelöltje, azaz Kerpel-Fronius mögött fog létrejönni, hanem Kovács mögött.

„December végére eljutottam arra az elhatározásra, hogy nekem fontosabb az ellenzéki egység megőrzése és az, hogy egy jól működő, funkcionális csapattal vágjak neki a választásoknak”

– írta. Szerinte a Momentum Kerpel-Fronius visszaléptetése után végül egy olyan jelölt mögé állt be, aki „már egyszer volt polgármesterjelölt, és kikapott a kerületben”. Őt arról nem kérdezték, hogy mint helyi képviselőjelölt szeretne-e együtt dolgozni Juhász Péterrel. „Nagyon sajnálom, hogy ez a helyzet alakult ki. Úgy gondolom, hogy hibázott a Momentum mindkét elnöksége, és tudom, hibáztam én is. Döntéseimért vállalom a felelősséget” – írta levelében.

A fideszes vezetésű V. kerületben hétről hétre bonyolódik az ellenzék polgármesterjelölt-választása. A Momentum eredetileg a jelenleg főpolgármester-helyettesként dolgozó Kerpel-Fronius Gábort akarta indítani, de őt visszaléptették, és beálltak Juhász Péter mögé. A helyi ellenzék szerint Juhász „egérlyukon szivárog vissza a kerületbe”. Juhász ellenzéken belüli kihívója Kovács Alex Gábor, aki a helyi ellenzéki frakciót vezeti, egészen 2006 óta képviselő a kerületben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!