18 év után lelép a színről Tihany fideszes polgármestere

2024. március 12. – 20:39

Másolás

Vágólapra másolva

„Döntésemben családom elvárásainak és megnövekedett vállalkozói feladataimnak van meghatározó szerepe” – indokolta Tósoki Imre, Tihany fideszes polgármestere, hogy miért nem folytatja tovább polgármesterként. A 24.hu szúrta ki a keddi képviselő-testületi ülésen történt bejelentést.

Tósoki 18 éve irányítja a balatoni félszigeten fekvő falut, és már öt éve is távozni akart, de „akkor még több, folyamatban lévő fejlesztést kellett befejezni, és úgy éreztem, az a korrekt eljárás, ha mindent rendben, lezárva, tudok átadni”. Tósoki egyébként helyi képviselői pozícióért versenybe száll a júniusi önkormányzati választáson.

A múlt héten járt a Telex Tihanyban, ahol viharos testületi ülést tartottak a polgármesteri hivatalban. Ugyanis a Cordia ingatlanfejlesztő cég leányvállalata 45 lakásos lakótelepet akar építeni a Kenderföldeknek nevezett, spontán beerdősült területen, közel a révhez. Mivel a Tósoki vezette önkormányzat már meg is akarta kötni a településrendezési szerződést a beruházóval, hangos vita zajlott le, aminek végén a döntés elnapolásáról döntöttek.

Hogy Tihany miként vált a levendulamezők és történelmi-geológiai emlékek községéből a beton településévé, korábbi komplex cikkünkben emlékeztünk meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!