A szakértői vélemény szerint terápiás céllal fogyasztott drogot a hódmezővásárhelyi Fidelitas volt alelnöke, akit kábítószer-kereskedelemmel vádolnak

2024. március 12. – 06:33

Másolás

Vágólapra másolva

A szakértői vélemény szerint a mentális problémái miatt, terápiás céllal fogyasztott drogot a hódmezővásárhelyi Fidelitas volt alelnöke, aki kábítószer-termesztés miatt került bíróság elé – derül ki az RTL riportjából.

A rendőrség 2021 nyarán számolta fel Hódmezővásárhely közelében az ültetvényt, ahol több mint 300 tő indiai kendert és szárított marihuánát találtak. Az akkor 27 éves F. J. egy idős házaspár tanyáján termesztett marihuánát. A vádirat szerint a drog eladásából akarta fedezni a háza felújítását. F J. a hódmezővásárhelyi Fidelitas alelnöke volt akkoriban, de a ügy kirobbanása után kilépett a Fidesz ifjúsági szervezetéből.

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester korábban arról beszélt, az ügynek messzemenő következményei kell hogy legyenek. A Fidelitas helyi vezetője pedig közleményben jelentette be: F. J. kilépett a szervezetből, mert nem akar ártani a közösségnek. „A Fidelitas minden bűncselekményt elítél, álláspontunk szerint mindenkinek vállalnia kell tetteiért a felelősséget.”

Az idős házaspárt és a fiatal férfit a rendőrök 2021-ben gyanúsítottként kihallgatták, akkor a bűncselekmény elkövetését elismerték, szabadlábon várhatták a tárgyalást. A januári előkészítő ülésen azonban F. J. tagadta a bűnösségét.

Ügyében hétfőn tartottak újabb tárgyalást. Ezen a védelem által rendelt szakértői véleményt olvasták fel, amely szerint a férfi nem volt teljesen beszámítható. A szakvélemény szerint ugyanis „az elmeállapot kóros állapotában, személyiségzavarban szenvedett, ami enyhe fokban korlátozta őt abban, hogy a cselekménye következményeit felismerje, vagy abban, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjék”.

A szakértő szerint a férfi az alkoholt és a kábítószert is „terápiás céllal” fogyasztotta.

A férfi nem tett vallomást, a tárgyalás májusban folytatódik. Ha bűnösnek találják, jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem miatt legkevesebb öt év börtönbüntetést is kaphat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!