Tagadta bűnösségét a hódmezővásárhelyi Fidelitas volt alelnöke, akit kábítószer-kereskedelemmel vádolnak

2024. január 12. – 03:55

Tagadta bűnösségét a hódmezővásárhelyi Fidelitas volt alelnöke, akit kábítószer-kereskedelemmel vádolnak
A rendőrség fotója a 2021-ben lefoglalt Kannabiszról – Fotó: police.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Nem ismerte el a bűnösségét az előkészítő ülésen a Fidelitas korábbi hódmezővásárhelyi alelnöke, akit kábítószer-kereskedelemmel vádol az ügyészség – tudta meg a Telex.

2021 júliusában csapott le a hódmezővásárhelyi rendőrség egy idős házaspárra és egy fiatal férfira, akik több mint 350 tő kannabisz növényt termesztettek egy tanyán. A 27 éves F. J. a hódmezővásárhelyi Fidelitas alelnöke volt akkoriban, de a ügy kirobbanása után kilépett a Fidesz ifjúsági szervezetéből.

A három gyanúsított a rendőrségi kihallgatáson elismerte a bűncselekmény elkövetését, a bíróság előkészítő ülésén azonban már tagadták azt. A volt hódmezővásárhelyi fidelitasos és a másodrendű vádlott ügyében megkezdte a tárgyalást a Szegedi Törvényszék, a harmadrendű vádlott egészségi állapotát még szakértő vizsgálja. A következő tárgyalást március 11-re tűzték ki, erősítette meg lapunknak a törvényszék.

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester korábban arról beszélt, az ügynek messzemenő következményei kell, hogy legyenek. A Fidelitas helyi vezetője pedig közleményben jelentette be: F. J. kilépett a szervezetből, mert nem akar ártani a közösségnek. „A Fidelitas minden bűncselekményt elítél, álláspontunk szerint mindenkinek vállalnia kell tetteiért a felelősséget”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!