Kubatov a Fidesz főpolgármester-jelöltjéről: Kiváló jelöltjeink vannak, de taktikusnak is kell lenni

2024. március 10. – 23:30

Másolás

Vágólapra másolva

„Nem magas a léc, mert jobb polgármester lett volna bármelyik, mint ez a lebágyadt mostani főpolgármester, mert ha létezik ember, aki politikusként az embert irritálja és idegesíti, akkor azt hiszem, a főpolgármester az, vagy legalábbis én így vagyok vele” – mondta Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója a Bayer-show-ban. A Hír TV összefoglalója szerint miután elhangzott, hogy kevesebb mint három hónappal az önkormányzati választások előtt a kormánypárt még nem közölte, kit indít a főpolgármesteri posztért Karácsony Gergellyel szemben. Kubatov azt mondta, hogy a befutók között rengeteg alkalmas jelöltjük van, de van olyan helyzet, amikor taktikázni kell.

Orbán Viktor a december 21-ei kormányinfón a Fidesz elnökeként azt mondta, hogy márciusig megnevezik a főpolgármester-jelöltjüket. Szerinte Budapesten a legnagyobb erő a Fidesz–KDNP, de lehet, nem fogják elérni az 50 százalékot. Arra a kérdésre, hogy Vitézy Dávid vagy Ferencz Orsolya az esélyes jelöltek között van-e, Orbán megismételte, hogy márciusban megnevezik a jelöltjüket, a többi „kávéházi legenda”.

Azóta Vitézyn és Ferenczen kívül felmerült már Németh Balázs, Győrffi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének neve és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőé is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!