Mégsem lesz főpolgármester-jelölt Németh Balázs, a közmédia egykori arca

2024. március 1. – 13:08

Másolás

Vágólapra másolva

A korábbi hírekkel ellentétben mégsem lesz főpolgármester-jelölt Németh Balázs, a közmédia korábbi műsorvezetője, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója, tavalyi atlétikai világbajnokság főszervezője. Hamarosan Best Ever néven szabadidős tanácsadó központot hoznak létre az ő vezetésével, illetve a világbajnokság néhány szervezőjének részvételével.

Németh az Indexnek adott interjúban beszélt arról, hogy a vébé szervezésével töltött időszakban először egy benzinkutas kérdezte meg tőle, hogy ő lesz-e a következő budapesti főpolgármester. Állítása szerint később a környezetében és a közösségimédia-oldalán többen is érdeklődtek ezzel kapcsolatban. Hivatalos helyről semmilyen megkeresést nem kapott és nem is kíván indulni az idei választáson.

Akkor merülhetett fel, hogy Németh Balázs Karácsony Gergely posztjára pályázik, amikor az atlétikai világbajnokság után hónapokra eltűnt a nyilvánosság elől, majd egy Sebastian Coe-val, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnökével közös fotót posztolt a Facebookon. Az ehhez tartozó szöveg szerint Coe kézzel írott levélben köszönte meg a vébé szervezését, amelyet a valaha volt legjobbnak (best ever) tart, Németh pedig ezért nevezte el így az új projektet, amelyen jelenleg dolgozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!