Nyomoz a rendőrség a visegrádi szállodatűz miatt

2024. március 10. – 16:08

Nyomoz a rendőrség a visegrádi szállodatűz miatt
A visegrádi Hotel Silvanus legégett negyedik emelete – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Közveszélyokozás bűntettének gyanúja miatt nyomozást indított a visegrádi Silvanus Hotelben történt tűzeset miatt a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, közölte a rendőrség a Magyar Nemzet megkeresésére. Egyelőre még senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként, a nyomozás ismeretlen tettes ellen zajlik.

A visegrádi Hotel Silvanus szombat délelőtt gyulladt ki, leégett a negyedik emelete és tetőszerkezete. A szállodából 230 embert evakuáltak rövid idő alatt, a tűzben senki sem sérült meg. Esztergomból, Szentendréről, Szigetmonostorról és Leányfaluról is érkeztek tűzoltók a helyszínre, az egységek tizennégy vízsugárral oltották a 200-300 négyzetméteren tomboló lángokat. A tüzet délutánra körülhatárolták és teljesen eloltották. A tűz idején a 151 szobájukból 143 volt kiadva. A hotel igazgatója, Pintér Róbert szerint valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet.

Szombat délután a Telex riporterei a helyszínen nézték meg, mi maradt a négycsillagos szállodából a tűz után. Ekkorra a tűzoltóautók egy része már lement a hegyről, de még így is sok tűzoltó, katasztrófavédelmis és rendőr végzett utómunkálatokat a környéken. A tűzoltók tűzvizsgálatot tartottak, amivel párhuzamosan a vendégeket is visszaengedték a hotelbe.

Az 1970-ben épült, panorámájáról híres visegrádi hotelben már 2008-ban is pusztított tűz, akkor az elektromos elosztó helyiségben a kapcsolószekrény gyulladt ki, majd a tűz átterjedt az oldalsó épületszárny első emeletén lévő mosodára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!