Marad a börtönben a lúgos orvos, nem engedik feltételes szabadságra

2024. március 8. – 12:07

Másolás

Vágólapra másolva

Nem bocsátotta feltételes szabadságra a lúgos orvosként ismertté vált Bene Krisztiánt a bíróság – írta a Fővárosi Törvényszék közleménye.

A törvényszék büntetés-végrehajtási bírája a 2024. március 8-án megtartott meghallgatás eredményeként nem bocsátotta feltételes szabadságra Bene Krisztiánt, aki a volt barátnőjét, Renner Erikát a szakítás miatt lúggal öntötte le.

A bíró a meghallgatás, valamint a rendelkezésére álló iratok alapján döntött abban a kérdésben, hogy az elítélt feltételes szabadságra bocsátható-e. Mindezek alapos mérlegelése után úgy ítélte meg, hogy az elítélt a törvényi előfeltételeknek nem felel meg, a büntetési célok maradéktalan érvényesülése érdekében jelenleg nem bocsátható feltételes szabadságra.

A végzést az ügyészség tudomásul vette, az elítélt és védője fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős.

Bene Krisztián 2013. március 12-én támadta meg volt barátnőjét, miután a nő pár hónappal korábban szakított vele. Renner Erikát megkötözte, elkábította, és maró lúgot locsolt a nő nemi szervére és annak környékére. A Budai Irgalmasrendi Kórház volt kórházigazgatóját összesen hatszor ítélték el, a büntetőügy eljárási furcsaságokat is tartalmazott, ám végül, 2018-ban Bene jogerősen 11 év börtönbüntetést kapott, és örökre eltiltották az orvosi hivatástól is.

Bene Krisztián 2018-ban a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermében az ítéletet hallgatja – Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Bene Krisztián 2018-ban a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermében az ítéletet hallgatja – Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Az orvosnak 25 milliós kártérítést is kellett fizetnie a nőnek, ami végül nyögvenyelős procedúra végén érkezett meg Renner számlájára. Renner 2023 novemberében azt nyilatkozta, nyolc évig járt pszichológushoz és különböző terápiákra, amiknek köszönhetően fel tudta dolgozni a bűncselekményt, de mint fogalmazott, „azt nem, hogy a rendszer mit művelt velem”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!