Már a második fideszes polgármesterjelölt lép vissza Körmenden

2024. március 7. – 12:30

Másolás

Vágólapra másolva

Nem indul a körmendi polgármesteri székért Bebes István, írja a Nyugat.hu. A politikus 2002 óta vezette a Vas vármegyei várost, egy külföldi megbízatás miatt azonban visszalép a poszttól – jelentette be Bebes egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

Körmenden tavaly nyáron robbant ki a fideszes belháború, amikor Belencsák István alpolgármester közölte, hogy a Fidesz nem Bebest, hanem őt támogatja a 2024-es önkormányzati választásokon. A hírt február végén hivatalosan is megerősítették, amire reagálva Bebes azt mondta, mindenképpen elindul a választáson. Ha úgy alakul, akkor függetlenként vagy civilek támogatásával is.

Pár nappal a hivatalos bejelentés után Belencsák mégis visszalépett a jelöltségtől az őt és a családját ért fenyegetések a gyűlöletkeltő hangulat miatt. Azt azonban hozzátette, hogy a ciklus végéig képviselőként folytatja munkáját az önkormányzatban, ezután pedig továbbra is aktív szereplő lesz a Fideszben.

A lap azt írja, egyedül Szabó Barna állatorvos maradt a versenyben, de ez még nem jelenti azt, hogy ő lesz a Fidesz polgármesterjelöltje Körmenden. A Nyugat.hu információi szerint a párt helyi szervezete hamarosan jelöltet választ, a végső döntést pedig a Fidesz országos vezetése hozza meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!