Nyugat.hu: Az alpolgármesterre cserélnék le Körmend fideszes polgármesterét

2023. június 16. – 19:25

Nyugat.hu: Az alpolgármesterre cserélnék le Körmend fideszes polgármesterét
Bebes István, (Fidesz-KDNP), Körmend polgármestere beszédet mond az Egis Gyógyszergyár Zrt. beruházását bejelentő sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. június 17-én – Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Másolás

Vágólapra másolva

A körmendi Fidesz-szervezet több tagja, köztük önkormányzati képviselők az irodájában jelezték Bebes István polgármesternek, hogy a 2024-es önkormányzati választáson nem őt, hanem a mostani alpolgármestert, Belencsák Istvánt indítják, írja információira hivatkozva a Nyugat.hu.

A lap szerint Bebes viszont azt mondta, mindenképpen elindul a választáson, ha úgy alakul, akkor függetlenként vagy civilek támogatásával is. A 67 éves Bebes 2002-től vezeti a települést, 1998 és 2014 között országgyűlési képviselő is volt.

A Nyugat.hu szerint az országos vezetés is némi fiatalítás mellett döntött, aminek lebonyolítását a választókerületi elnökökre bízták. Állítólag Bebes is ennek lehet az áldozata. Belencsák a lapnak csak annyit mondott, valóban van ilyen irányú szándéka. Bebest nem sikerült elérniük.

A Fidesz szabályzata szerint a helyi szervezet tesz ajánlást a polgármesterjelölt személyére, de a végleges döntést országos szinten hozzák meg majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!