A családját érintő fenyegetések miatt visszalép a Fidesz körmendi polgármesterjelöltje

2024. február 28. – 17:07

Másolás

Vágólapra másolva

Az őt ért fenyegetések és a gyűlöletkeltő hangulat miatt visszalép a választásoktól a Fidesz körmendi polgármesterjelöltje, Belencsák István. Alig pár nappal azután döntött így, hogy a párt őt nevezte meg jelöltként az önkormányzati választáson.

Belencsák azzal indokolta döntését, hogy az elmúlt napokban olyan dolgok történtek, amelyre a legrosszabb rémálmában sem mert gondolni. Egyrészt a jelenlegi polgármester, Bebes István szerinte vállalhatatlan bejegyzést tett közzé a választások tisztaságát megkérdőjelezve, de a döntéséhez a névtelen telefonhívások is hozzájárultak.

„Facebookos álprofilokról és névtelen levelekben ócsárolták nem csak személyemet, de a szavazáson részt vevő tagtársaimat is. Az elmúlt két napban pedig már attól sem riadtak vissza bizonyos körök, hogy névtelen telefonhívásokkal próbáljanak megfélemlíteni, fenyegetni. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer azoktól az emberektől kell félnie a családomnak, akikkel elméletileg egy hajóban evezünk. Illetve csak hittem, hogy evezünk. (…) Az elmúlt napok történései után így, a családom határozott kérésére arra az elhatározásra jutottam, hogy visszalépek a polgármester-jelöltségtől” – indokolta döntését a Facebookon Belencsák.

A politikus hozzátette, a ciklus végéig képviselőként folytatja munkáját az önkormányzatban, ezután pedig továbbra is aktív szereplő lesz a Fideszben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!