Külön indul az LMP az ellenzéktől Szolnokon

2024. március 4. – 16:48

Másolás

Vágólapra másolva

Az már kiderült egy hónapja, hogy az ellenzék zöme Györfi Mihályt támogatja a közelgő szolnoki polgármester-választáson. A mostani alpolgármester mögé az MSZP, a DK, Párbeszéd-Zöldek, sőt már a Momentum is beállt. A Fidesz jelöltje a regnáló polgármester, Szalay Ferenc lesz valószínűleg.

Az ellenzéki összefogásból nagyrészt kisorolt zöldpárt hétfőn bejelentette ugyanis, hogy saját polgármesterjelöltet állít Jász-Nagykun-Szolnok székhelyén Tóth Áron személyében, aki a szolnoki LMP-szervezet elnöke.

A párt közleményében arról ír, szerintük „a helyi önkormányzati választásnak elsősorban a településekről kell szólnia”, a szolnokiaknak is arról kell dönteniük, „hogy milyen utakat, milyen helyi közterületeket és milyen kultúrát akarnak”. Hozzáteszik, attól nem fog a város fejlődni, hogy két ellentétes oldal „csúnyákat mond egymásról és a szellemi polgárháborút fokozza”.

Szerintük sem a Fidesz, sem az ellenzék jelöltjei nem jók a posztra. Márpedig a szolnokiaknak arról kell dönteni, több térkő vagy fa legyen, sétálóutca legyen-e a Szapáry utca, legyen-e valódi szórakozóhely a városban, induljon-e átfogó panelprogram.

Hogy mennyire lassan indult el az ellenzék önkormányzati választási összefogása, és hogy hány sebből vérzik, korábban nagyobb cikket írtunk, ami itt olvasható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!