Csütörtök éjjel szünetel a MÁV jegyértékesítése

2024. február 29. – 18:38

Csütörtök éjjel szünetel a MÁV jegyértékesítése
Utasok menetjegyet vásárolnak Máv-Start Zrt. menetjegykiadó automatáinál a Nyugati pályaudvaron – Fotó: Balaton József / Bizományosi / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön 22 órától péntek hajnali 3 óráig szünetel a jegyértékesítés a MÁV pénztárainál, az automatáknál, a vonatok fedélzetén, online az Elvirában és a MÁV-appban is – közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján.

A jegyértékesítés a március 1-jétől érvényes új tarifa- és kedvezményrendszer bevezetésével összefüggő technikai átállás miatt szünetel. A tájékoztatás szerint a korábban vásárolt jegyek, bérletek ebben az időszakban is bemutathatók. A Mávinform azt kérte, hogy az utasok a karbantartás előtt vagy az után váltsák meg menetjegyüket. A MÁV-mobilalkalmazást frissíteni kell március 1-jén vagy azt követően.

A március 1-jén életbe lépő vármegye- és országbérletekről az Ujtarifa.hu oldalon lehet bővebben tájékozódni. Az új bérletrendszer részletei vázlatosan a következők:

  • kétféle bérlet lesz: ország- és vármegyebérlet;
  • lesz 24 órás napijegy: a Vármegye24  és a Magyarország24. Előbbi 999 forintba, utóbbi 4999 forintba kerül majd;
  • többféle helyjegyet lehet majd venni;
  • menetjegyből teljes árú, félárú vagy díjmentes lesz;
  • bérletből csak kétféle tarifa marad: a teljes árú és a 90%-os kedvezményt adó. Utóbbit a kedvezményre jogosultak, például azok a diákok vehetik igénybe, akik érvényes magyar nappali vagy esti diákigazolvánnyal rendelkeznek, de a többi kedvezményezettet is részletesen felsorolják;
  • egy teljes árú, havi felnőtt országbérlet 18 900 forint lesz;
  • a BKK járatain is érvényes Pest vármegyebérletek havi 945 forintba kerülnek majd a diákoknak.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!