Navracsicsnak is üzent Lázár: Jobb, ha politikustársaim elkerülik Hódmezővásárhelyt a következő fél évben

2024. február 29. – 16:57

Másolás

Vágólapra másolva

„Kiváló kollégák vagyunk” – mondta Navracsics Tiborról Lázár János építési és közlekedési miniszter a csütörtöki sajtótájékoztatóján, ahol a hozzá köthető hódmezővásárhelyi Promenad24 portál Navracsicsot gyalázó cikkeiről is kérdezték. A buzizó polgármester és az „európai fideszes” meleg kézfogásai címmel megjelent cikk Facebook-hirdetésére már közel 1 millió forintot költöttek el, de két másik cikkben is alaposan nekiment a lap névtelen szerzője a közigazgatási és területfejlesztési miniszternek.

A cikkek szerint Navracsics elárulta a kormányt és felrúgta a nemzeti minimumot azzal, hogy az elmúlt hetekben többször is kezet fogott Márki-Zay Péterrel. „Ha egy futballista az ellenféllel játszik össze, és látványosan saját kapujára támad, az bizony nem velünk van – jobban teszi, ha mezt cserél, vagy a partvonalon kívülre vonul” – üzente Navracsicsnak, de arra is emlékeztette a hódmezővásárhelyi polgármesterrel bratyizó minisztert, hogy „nem piszkítunk abba a tányérba, ahonnan eszünk”, és a Fidesz támogatói nem értékelik, ha valaki az ördöggel is képes cimborálni.

Lázár a csütörtöki sajtótájékoztatón újságírói kérdésre azt mondta, egyetért azzal, amennyit látott ezekből a cikkekből. „Hódmezővásárhelyen 2018 óta polgárháború zajlik, ahol a fideszesek úgy érzik, hogy őket a polgármester folyamatosan politikailag abuzálja, és ezért aztán rendkívül érzékenyek minden ilyen külső beavatkozásra” – fogalmazott a fideszes politikus, hozzátéve: megérti, hogy a helyi jobboldali közösség fel van háborodva, megbántva érzi magát, és nagyon érzékeny ebben a témában.

„Jobb, hogy ha politikustársaim elkerülik Hódmezővásárhelyt a következő fél évben”

– üzente Lázár Navracsicsnak és bárkinek, aki Márki-Zay Péterrel fotózkodna a választási kampányban.

Navracsics a Telexnek azt írta a Promenad24 cikkeiről, hogy az önkormányzatokért felelős miniszterként helyhatósági kérdésekről többször is tárgyalt a megyei jogú városok vezetőivel. Ezeken a megbeszéléseken – más polgármesterek mellett – Márki-Zay Péter is részt vett. „Tekintettel arra, hogy Lázár János miniszter kollégám 2022 májusában »négy év után nem csupán fegyverszünetet kötött« Hódmezővásárhely polgármesterével, hanem abban is megállapodott vele, hogy közösen dolgozzák ki, miként fejlődhet tovább a város, én is meghallgattam Márki-Zay Péter javaslatait és kérdéseit, de a közte és Lázár János közötti kapcsolattal nem foglalkozom.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!