Igaz, hogy K. Endre presbiter volt? Legyen szíves, hagyjon békén!

2024. február 29. – 20:23

Másolás

Vágólapra másolva

„Legyen szíves, hagyjon békén!” – válaszolja a bicskei református lelkész az RTL riporterének, aki megpróbálja megtudni, hogy mi az igazság abból, hogy K. Endre a szabadulása után presbiter lett Bicskén.

A riporter azt is megpróbálja megtudni, hogy önként mondott-e le K. Endre vagy lemondatták, a református egyháznak kell-e bocsánatot kérnie, vagy hogy lelkészként miért nem akar megnyilvánulni, illetve hogy hisz-e K. Endre ártatlanságában. Egyik kérdésre sem ad választ a helyi református gyülekezet lelkésze.

A 444 írta meg csütörtökön, hogy rengeteg jel utal arra, hogy miután K. Endre kegyelmet kapott, a tavalyi év végén a bicskei református gyülekezet presbiterévé választották. A pedofíliában bűnsegédlet miatt elítélt gyermekotthoni igazgatóhelyettes a napokban azonban lemondott tisztségéről.

A lap több egyházkerületi vezetőtől is próbált információkat szerezni K. Endre presbiterré választásáról, de senki nem akart nyilatkozni, végül egy vasárnapi istentisztelet hirdetésére bukkantak, amely K. Endre presbiteri tisztről való lemondásának bejelentéséról is szólt. Az istentiszteleten valóban kihirdették, hogy változás történt a presbitérium összetételében, a presbiter neve viszont nem hangzott el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!