A kormány elkezdte megválaszolni a kérdéseket, amiket Orbán kapott Magyar Péterről

2024. február 27. – 18:51

Másolás

Vágólapra másolva

Ellenzéki képviselők több írásos kérdést is beadtak Orbán Viktornak a kegyelmi botrány kirobbanása és Magyar Péter első nyilvános szereplése után, ezeknek a válaszadási határideje pedig kedd éjfélkor járt le, a parlament oldalán pedig megjelentek a válaszok.

Tóth Bertalan és Vajda Zoltán MSZP-s képviselők például azt kérdezték a miniszterelnöktől, hogy milyen személyes szerepe volt „napjaink legnagyobb politikai botrányában”.

Kérdéseket kapott még Magyar kijelentéseivel kapcsolatban Gulyás Gergely és Rogán Antal is, a közös választ Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára adta meg, méghozzá azzal, hogy

„a kormány nem tartja feladatának, hogy Magyar Péter aktuális nyilatkozatait kommentálja.”

A válasz annyiban érdekes, hogy Magyar Pétert név szerint említi, egy másik kérdés ürügyén például már nem nevezik meg. Ezt a kérdést Jámbor András, a Párbeszéd képviselője tette fel, szintén Orbánnak címezve, arról, hogy miért nem járult hozzá „Völner Pál államtitkár felmentéséhez,” amikor Varga Judit azt kezdeményezte. Ezt Magyar Péter állította még egy Facebook-posztjában február elején.

A választ Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára adta meg, Tuzson Bence miniszter megbízásából, szintén más kérdésekkel összevonva. A válasz, amit itt lehet elolvasni, pedig a következő volt:

„Varga Judit volt igazságügyi minisztert nagyra becsüljük, nem foglalkozunk a volt férjével.”

A Telex interjúja Magyar Péterrel kedden jelent meg, itt lehet megnézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!