Végrehajtást rendeltek el Juhász Péter cégével szemben

2024. február 27. – 12:05

Másolás

Vágólapra másolva

Mindössze néhány tízezer forintos parkolási bírságot terheltek rá Juhász Péter cégére, a KözösÜgyünk Nonprofit Kft.-re, mely ellen ugyanezért végrehajtási eljárást is indítottak és vagyoni részesedést foglaltak le. Az ügyet már rendezte, csak még nem futott át a rendszeren elég gyorsan, és nem jelent meg ez a hivatalos papírokban – mondta Juhász Péter, az előbb MKKP, majd Momentum által támogatott V. kerületi polgármesterjelölt az Rtl.hu-nak.

Kampányszámláját, magyarázta Juhász, nem érintette az inkasszó, de magánszámláját igen. A politikus szerint a problémát az okozta, hogy elkallódtak papírok, a lakcíme ugyanis eltér a levelezési címétől.

Az Rtl.hu azt írja, hogy a végrehajtás szabályai szerint minden bankszámlára inkasszót tehetnek, márpedig Juhász jelenleg is a tulajdonában álló számlára gyűjti a kampánytámogatásokat. Csakhogy ezt a számlát Juhász szerint nem inkasszáltál, mert csak február 7-én nyitotta, a parkolási bírságot viszont állítólag már előtte rendezte. A lap megjegyezi, hogy Juhász Facebook-posztjai alapján a gyűjtés nem februárban, hanem legalább december 22-én indult, csakhogy állítása szerint akkor még a saját számlájára jöttek ezek az összegek.

Juhász szerint a bírságot nem azokból, hanem a saját részéből fizette, „Egyébként a bejövő támogatások és kiadások heti szinten frissülnek a honlapomon nyilvánosan vezetett elszámolásban, ebből látszik, hogy egyelőre erősen a magán pénzemből finanszírozom a kampányt” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!