Karácsony Gergely: A kormány fejfájára majd azt írják, hogy reménytelen helyzetben lévő emberekkel nem foglalkoznak

2024. február 25. – 17:13

Másolás

Vágólapra másolva

A tüntetés utolsó felszólalója Karácsony Gergely volt. A főpolgármester úgy kezdte, jegyezzük meg ezt a mondatot: „Reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik” – ez lesz szerinte a kormány fejfájára írva. Karácsony szerint ez fontos mondat, mert itt igazat mondott a kormány, hiszen a bicskei gyerekkel sem foglalkozott.

Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Arról beszélt, „a mostani tűrhetetlen botrány nem a rendszer hibája, hanem a rendszer maga”, hiszen hányszor kapott kegyelmet például „a vejedelem”, vagyis Tiborcz István, mondjuk az Elios-ügyben.

„A nihilizmust meghosszabbították Bicskéig. (…) Ma brüsszeli traktorosnak kell lenned, hogy a miniszterelnök meghallgasson”, de a tanárokat, gyerekeket, szegényeket, fogyatékossággal élőket, melegeket nem hallgatja meg, mondta Karácsony.

A főpolgármester szerint „ahogy egymással bánunk, az a hazánk”, majd Budapestről beszélt, és Alekszej Navalnijról, az orosz ellenzéki politikusról, aki pár napja egy orosz börtönben halt meg, és aki azt üzente a halála előtt, ha meghalna, ne adják fel az emberek. Karácsony is ugyanazt üzente az embereknek, hogy ne adják fel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!