Válasz Online: Jövő héten dönthetnek a bicskei gyerekotthon volt igazgatójának feltételes szabadlábra helyezéséről

2024. február 22. – 11:15

Válasz Online: Jövő héten dönthetnek a bicskei gyerekotthon volt igazgatójának feltételes szabadlábra helyezéséről
A bicskei Kossuth Zsuzsanna Gyermekotthon – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Jövő héten ül össze az illetékes törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja, hogy meghallgassa Vásárhelyi Jánost a feltételes szabadlábra bocsátása ügyében, tudta meg a Válasz Online. A lap szerint a döntés tétje az, hogy feltételesen szabadlábra helyezik-e a bicskei gyermekotthon pedofíliáért elítélt volt igazgatóját, vagy fegyházban kell-e maradnia.

A Székesfehérvári Törvényszék 9 év 6 hónap fegyházra ítélte Vásárhelyi Jánost, a férfi legkorábban ennek kétharmadának letöltése után, vagyis 6 év 2 hónap után szabadulhat, írja a lap.

A Válasz Online számításai szerint a bicskei Kossuth Zsuzsanna Gyermekotthon volt igazgatója eddig kb. 7 évet és 3 hónapot tölthetett börtönben, tehát a meghallgatáson arról dönthetnek, kiengedik-e 2 évvel és 3 hónappal összbüntetésének letelte előtt.

A nyilvánosság 2016-ban, az RTL Házon kívül című műsorából értesült a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon igazgatójának súlyosan pedofil, egy évtizeden át folytatott bűncselekmény-sorozatáról, amit öt évig még azután is folytatni tudott, hogy az első bejelentések 2011-ben a hatóság tudomására jutottak. A műsorban arccal nyilatkozott két áldozat, Julián és Levente, akik azért vállalták, hogy kamerák elé állnak, mert egy másik áldozat nem sokkal azelőtt vonat elé ugrott.

Gál András, aki a bántalmazott fiatalokat a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatójának perében képviselte, a Telexnek azt mondta, már a bíróságon büdös volt az ügy. Novák Katalin köztársasági elnök bele is bukott, miután kiderült, hogy a pápalátogatás ürügyén elnöki kegyelemben részesítette a gyermekotthon igazgatóhelyettesét, aki zsarolással kényszerítette az otthon több lakóját, hogy vonják vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomásukat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!