Durva fenyegetések miatt fújták le a Bicskére meghirdetett fáklyás felvonulást

2024. február 22. – 21:31

Másolás

Vágólapra másolva

Bicskei fáklyás békemenet szervezéséről, majd a február 24-i eseményt meghirdető Facebook-posztok eltűnéséről számoltunk be korábban a 444 nyomán, és a történtekre most Bálint Istvánné, Bicske polgármestere adott magyarázatot lapunknak.

A polgármester a megkeresésünkre reagálva azt írta válaszlevelében, hogy nem békemenetre, hanem futással egybekötött fáklyás felvonulására készültek. Ez lett volna a második alkalom azok után, hogy tavaly az óbaroki önkormányzattal közösen az orosz–ukrán háború kitörésének első évfordulóján együtt emlékeztek a hősi halottakra és áldozatokra.

„Idén is erre készült a város, Óbarok és immár Szárligeti csatlakozásával. A plakát kihelyezése után olyan durva fenyegetések érkeztek e-mailben, Messengeren, hogy a lakosság nyugalma érdekében arra a döntésre jutottunk, hogy nem tartjuk meg rendezvényünket, mivel az elmúlt hetekben folyamatos támadássorozat éri a településünket. Pusztán ennyi az ok, vagyis nem szerettük volna kitenni a békéért felvonulókat újabb atrocitásoknak, nemtelen támadásoknak” – adott magyarázatot Bálint Istvánné arra, hogy miért tűntek el az esemény hirdető felhívások.

Az elmúlt két hétben Bicske a kegyelmi ügy miatt került fókuszba. Az ottani gyerekotthon igazgatóhelyettese, K. Endre zsarolással kényszerítette az otthon egyik lakóját arra, hogy vonja vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomását. K. Endre tavaly áprilisban kapott kegyelmet Novák Katalintól. A városban aztán a Mi Hazánk tartott fáklyás felvonulást, amelyen Toroczkai László a pedofilok kasztrálásáról beszélt, és ugyanaznap a Momentum is szervezett demonstrációt Bicskére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!