Pénteken Budapestre látogat a svéd miniszterelnök

2024. február 20. – 12:28

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor meghívására munkalátogatásra Budapestre utazik Ulf Kristersson svéd miniszterelnök február 23-án, pénteken – jelentette be Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A találkozó témája Magyarország és Svédország védelmi és biztonságpolitikai együttműködése, valamint a magyar soros EU-elnökségre történő felkészülés lesz. Megbeszélésük során az Európai Unió előtt álló stratégiai menetrendet is áttekintik – közölte Havasi. Orbán Viktor és Ulf Kristersson a tárgyalás eredményeiről sajtótájékoztatón számol majd be – írta az MTI.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője kedden reggel a Facebookon tett közzé egy levelet, melyet Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének címzett, és amelyben azt kéri, vegye napirendre február 26-ra a svéd NATO-csatlakozás kérdését. A levélben az szerepel, hogy a zárószavazást a Fidesz-frakció is támogatni kívánja.

Ulf Kristersson svéd miniszterelnök hétfőn arról beszélt, hogy magyar részről erős akarat mutatkozik a svéd NATO-csatlakozás véglegesítésére. Azt is elmondta, hogy az elmúlt hetekben már többször egyeztetett a magyar miniszterelnökkel a NATO-tagságról. „Már most várom a tervezett találkozót, hogy a véglegesítés megtörténjen” – tette hozzá Kristersson.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!