Etyek fideszes alpolgármestere védte K. Endrét az elsőfokú tárgyaláson

2024. február 19. – 15:12

Másolás

Vágólapra másolva

Valóban ő képviselte K. Endrét a kényszerítésért zajló bírósági eljárás elsőfokú szakaszában, ismerte el a 444-nek Bálint Attila, Etyek jelenlegi fideszes alpolgármestere.

A lap azt írja, az elnöki kegyelemben részesülő K. Endre jogi képviselőiről azt lehetett tudni, hogy a másodfokú eljárás során a fővárosi ügyvéd, Zamecsnik Péter képviselte. Azonban arról, hogy az elsőfokú eljárásban ki volt a védőügyvédje, csak meg nem erősített információk voltak. A lehetségesek emberek listáján már ott szerepelt Bálint Attila neve. A gyanú azonban csak azután lett biztosabb, miután megjelent az RTL felvétele az egyik tárgyalásról. A videón ugyanis az látszik, hogy egy az etyeki alpolgármesterhez hasonlító ember ül a védelem oldalán.

A 444 telefonon kereste meg Bálint Attilát, aki először nem akart nyilatkozni. Majd arra kérdésre:

Megerősít-e, hogy ő volt az elsőfokú eljárás során K. Endre védője, igennel felelt.

Bálint Attila nem emlékszik pontosan, ki kérte fel munkára. Csupán annyit mondott, hogy K. Endrével többször is beszélt. Bálint Attila a 2019-es etyeki önkormányzati választásokon volt Fidesz–KDNP jelöltje, ezután lett alpolgármester, és mindemellett a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet nevű állami tulajdonban lévő Nonprofit Kft.-nek igazgatója is.

K. Endréről, a bicskei gyermekotthonban történtekről, a napvilágot látott elnöki kegyelemről és annak következményeiről a Telexen több cikkben is részletesen beszámoltunk. Kevés szó esett eddig azonban az áldozatokról. Azokról, akik valóban megsínylik a rendszer hibáit és hiányosságait. Ezért is szerveztek ismert youtuberek és influenszerek múlt hét péntekre a Hősök terére tüntetést a gyermekbántalmazás ellen. A demonstrációról készült beszámolónkat itt olvashatja, a helyszínen készült videónk pedig itt nézhető vissza:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!