Nem tudott megállapodni a Corvinus és a kirúgott oktató, Ádám Zoltán

2024. február 19. – 14:10

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn megkezdődött Ádám Zoltán, a Corvinusról kirúgott oktató tárgyalása, írja a HVG. A Budapesti Corvinus Egyetem egykori docense a munkaviszonya helyreállítását, az elmaradt munkabére kifizetését, valamint sérelemdíj megfizetését kéri az egyetemtől.

A mai, első perfelvételi tárgyaláson a bíró a felek közti kötelező egyeztetésről érdeklődött, erre az egyetem jogi képviselője azt mondta, hogy ők nem zárkóznak el a megállapodás elől, de az egyeztetés nem vezetett eredményre – tehát a per áprilisban folytatódni fog. Ádám Zoltán nem jelent meg a Fővárosi Törvényszéken, de ez ilyenkor nem kötelező, őt később fogják meghallgatni.

2023 októberében azonnali hatállyal elbocsátották Ádám Zoltánt, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatóját, aki több etikai vizsgálatot indított munkahelyén, miután kiderült, hogy egy befolyásos családból származó diákkal kivételeztek az intézményben. Mint megírtuk, Ádám Zoltán azért kezdeményezett etikai eljárást, mert egy befolyásos családból származó hallgatója annak ellenére vizsgázhatott le az egyik tantárgyból, hogy nem teljesítette a félév során előírt követelményeket.

A hallgató szülei személyesen és emailben is próbáltak nyomást gyakorolni és közbenjárni az egyetem vezetőinél és magánál Ádám Zoltánnál is, hogy a gyerekük kaphasson még egy lehetőséget. A diák végül a többiektől elkülönítve, egy kifejezetten neki készített kérdéssor alapján vizsgázhatott.

A kirúgott Ádám Zoltán mellett tüntetést is szerveztek: a tüntetők igazságtalannak és felháborítónak tartották az egyetem vezetésének döntését, szerintük az egyetem hírnevét és az ott szerzett diplomák értékét is rontja az ügy. Videós interjúnkban pedig azt mondta a Telexnek az oktató: „semmi mást nem tettem, mint a Corvinus vezetőin számonkértem a saját egyetemi szabályainkat”. Ádám Zoltán azóta Baranyi Krisztina polgármester főtanácsadója lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!