Pottyondy Edina: Nem 50 ezren voltunk, hanem legalább 150 ezren

2024. február 17. – 19:53

Másolás

Vágólapra másolva

„Nem 50 ezren voltunk, hanem legalább 150 ezren. És erre is azt mondják, hogy egy konzervatív becslés” – írja Facebook-oldalán Pottyondy Edina tartalomgyártó, a pénteki tüntetés egyik szervezője.

Fotó: Olvasói fotó / Telex
Fotó: Olvasói fotó / Telex

A pontos létszámot valószínűleg nehéz megtippelni, de az biztos, hogy mozdulni nem lehetett a Hősök terén azon a tüntetésen, amit közéleti szereplők azért kezdeményeztek, hogy felemeljék hangjukat a gyerekek védelmében. A tüntetésen a leghatásosabb szónok, Pottyondy Edina egy „szörnyállam” képét vázolta fel, ahol „a kegyelemmaffia” pedofilok segítőit és szélsőjobboldaliakat enged szabadon. A résztvevők a konkrét visszaéléseken túl az oktatás leépítését, az egészségügy állapotát is felrótták a kormánynak.

A tüntetésen gyűjtést indított az Utcáról Lakásba! Egyesület, amelyhez órák alatt, még az éjjel beérkezett a teljes 25 millió forintos célösszeg. Szombat reggel pedig már arról posztoltak Facebookon, hogy közel 60 millió forintnál tart a gyűjtés, így nem csak egy, hanem két hajléktalan fiatalnak is tudják segíteni a lakhatását.

A tüntetésről szóló beszámolónkat itt olvashatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!