Két embert kiemeltek a tömegből a rendőrök a pénteki tüntetésen, egy nőt feljelentettek

2024. február 17. – 07:44

Másolás

Vágólapra másolva

Két embert kiemeltek a rendőrök a péntek esti youtubertüntetésen – írja a Police.hu. Az eset már a hivatalos tüntetés vége után történt, amikor a résztvevők közül több százan a helyszínen maradtak, és a Fidesz Lendvay utcai székházánál dulakodtak a rendőrökkel.

A beszámolójuk szerint ekkor történt, hogy ketten a székházat védő rendőrök és a tüntetők közé szorultak, őket a saját biztonságuk érdekében emelték ki onnan. A Pesti Srácok szerint az ő két munkatársuk volt a két kiemelt ember, ők egyébként őrjöngő hordának nevezték a Fidesz-székház előtt tüntetőket.

A tüntetés közben ketten rosszul lettek, hozzájuk a rendőrök mentőt hívtak. Egy nőt „pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt feljelentettek.”

A szervezők becslése szerint ötvenezren tüntettek péntek este a Hősök terén a gyermekvédelmi rendszerben áldozatul eső gyerekek mellett. A leghatásosabb szónok, Pottyondy Edina egy „szörnyállam” képét vázolta fel, ahol „a kegyelemmaffia” pedofilok segítőit és szélsőjobboldaliakat enged szabadon.

Gulyás Márton szerint „rábíztuk a gyerekek nevelését a társadalomra, és sajnos elbuktunk”. A konkrét visszaéléseken túl az oktatás leépítését, az egészségügy állapotát is felrótták a kormánynak.

A hivatalos program vége után pár százan a Fidesz közeli székházához vonultak a Lendvay utcába. Rendőrsorfal várta őket, kisebb dulakodás is volt, de nem lett balhé.

A tüntetésről szóló beszámolónkat itt olvashatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!