Orbán: Ötödik éve harcolunk, hogy megvédhessük azt, amit elértünk

2024. február 17. – 15:21

Másolás

Vágólapra másolva

„A feladatok 2024-ben sem lesznek könnyűek és egyszerűek” – folytatta Orbán az évértékelőt. Arra emlékeztetett mindenkit, hogy 2019 volt az utolsó békeév. 2020-ban elszabadult a koronavírus-járvány, 2022-ben pedig kitört az orosz–ukrán háború. Ez mindenkit megvisel, a családokat és a magyar nemzetet is, tette hozzá.

„Ötödik éve az egész ország és minden család keményen dolgozik, hogy megvédhessük azt, amit korábban már elértünk” – jelentette ki a miniszterelnök. Van, amit sikerült megvédeni, és van, amit nem.

A munkahelyeket sikerült megvédeni szerint. Azt látni, hogy még soha nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most. Orbán szerint sikerült megvédeni a nyugdíjakat is. Varga Mihály pénzügyminiszter nagy nyomás alatt áll, mert a 13. havi nyugdíj a liberális közgazdászok szerint ebben a világgazdasági helyzetben „költségvetési luxus, amit Magyarország nem engedhet meg magának”.

Nem sikerült ugyanakkor megvédeni a gazdasági növekedés Covid előtti ütemét, és az alacsony költségvetési hiány mértékét sem. Elévülhetetlen érdemei vannak ugyanakkor Szijjártó Péternek is, hogy sikerült megtartani a külkereskedelem és az export magas értékét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!