Alig egy óra alatt összejött a pénteki tüntetésen meghirdetett 25 millió forintos pénzügyi alap

2024. február 16. – 22:51

Másolás

Vágólapra másolva

„25 millió forint! Ez kell ahhoz, hogy egy egykori bántalmazott, jelenleg hajléktalanságban élő fiatal életét megmentsük, és a lakhatását végre biztosítsuk” – mondta a youtuberek és influenszerek péntek esti tüntetésén Gulyás Márton, a Partizán vezetője a Hősök terén.

Az Odakint most szörnyek járnak szervezői közös adománygyűjtésbe kezdtek az Utcáról Lakásba Egyesülettel. „Ez az alap nem képes megoldani az ellátórendszer kirívó hiányosságait, de felmutatja a társadalmi összefogást a döntéshozóknak, ezzel is ösztönözve őket: alkossanak olyan rendszert ami garantálja minden, az ellátórendszerből kikerülő fiatal biztos életkezdését!” – írják a szervezet oldalán. Az alapból egy lakást terveznek venni, de „ez önmagában nem elégséges: a lakhatása biztosítása mellett a társadalmi beilleszkedését segítő komplex szolgáltatást is finanszírozni fogunk az összegyűjtött pénzből.”

A cél az volt, hogy vasárnapig összejöjjön a 25 millió forint, de már péntek este, alig egy órával az erre a célra létrehozott számlaszám megosztása után 27 millió forintnál tartottak. Ezt a Partizán Instagram-oldalán megosztott videóban jelentették be.

A pénzből egy szakellátásból kikerült fiatal tartós lakhatását már biztosan tudják biztosítani. Az adománygyűjtésnek azonban nincs vége. A szervezők azt írják: „minden egyes 25 millióval egy újabb bántalmazott fiatal biztos életkezdését és lakhatását fogjuk tudni biztosítani az Utcáról Lakásba Egyesület segítségével.”

A szervezők becslése szerint ötvenezren tüntettek péntek este a Hősök terén a gyermekvédelmi rendszerben áldozatul eső gyerekek mellett. Az eseményt percről percre közvetítettük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!