Miskolcon is volt tüntetés a kegyelmi botrány miatt

2024. február 16. – 22:53

Másolás

Vágólapra másolva

Budapest mellett Miskolc belvárosában is tüntetést tartottak péntek délután, ahol a gyermekvédelmi rendszerben áldozatul eső gyerekek mellett. Az eseményen több százan vettek részt – írta a Minap.hu.

A tüntetést az ADOM Diákmozgalom, az aHang, a Függetlenek SZIVE, a Padtársak, az Országos Közös Akarat és a Pont Miskolc szervezzte. Elsőként Merucza Tibor Alex, az ADOM Diákmozgalom kommunikációs elnöke szólalt fel, aki megemlítette, hogy a Líra könyvkereskedő a napokban ötmillió forintos bírságot kapott azért, mert egy iskolától kétszáz méteren belül homoszexualitást megjelenő tartalmat forgalmaztak. „Ez a kormány gyermekvédelme: könyveket fóliáznak és boltokat büntetnek! Ez a büntetés tízszerese annak, amit Kaleta Gábor kapott gyermekpornográf tartalom birtoklásáért. K.Endre pedig a mai napig is szabadlábon, tiszta erkölcsivel dolgozhat gyerekek között. Nem volt elég Novák Katalin köztársasági elnök lemondása és Varga Judit távozása. Teljes elszámoltatásra van tehát szükség” – mondta.

Sikoparija Lujza, az aHang Borsod-Abaúj-Zemplén megyei koordinátora arról beszélt, hogy Novák Katalin és Varga Judit lemondása nem megoldás, egyrészt, mert a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatos, valódi tartalmat nem hordozó kormánypropaganda továbbra is ömlik a lakosságra, másrészt, mert a pedofilügy összes felelőse továbbra is szabadlábon van. „Nemcsak az, aki a kegyelmet adta, hanem az is, aki ezt a kérelmet kezdeményezte” – tette hozzá.

A beszédek után a tüntetők átvonultak a Fidesz Kossuth utcai irodájához tiltakozni, majd a szervezők bejelentették, ez csak az első tüntetés volt ebben a témában, és akciójukat a következő hetekben is folytatni akarják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!