Alternatív ügyeleti ellátás indul Budaörsön

2024. február 16. – 14:45

Másolás

Vágólapra másolva

Többek között telemedicina és esetkocsi is elérhető lesz a helyieknek az újonnan induló alternatív ügyeleti rendszer keretein belül Budaörsön, írja a 24.hu.

A helyi egészségügyi szakrendeléssel megbízott magánszolgáltató fogja biztosítani az új rendszert, ami az ügyeleti rendszer különböző aspektusait valósítja meg.

Új betegút-rendszert is kialakítottak Budaörsön, aminek lényege, hogy a budaörsi lakcímkártyával rendelkezőket sürgős esetben soron kívül, ingyenesen fogadnak a szakorvosok az Egészségügyi Központban. „Ez komoly előrelépés a korábbi rendszerhez képest, mivel az alapellátási szintet jelentő orvosi ügyelet helyett azonnali járóbeteg szakellátásban részesülhet a beteg”, írják Budaörs Facebook-oldalán.

A város már korábban is erősen lobbizott azért, hogy lehessen február 1. után is ügyelethez hasonló ellátás. Ekkor ugyanis a Pest vármegyei háziorvosi ügyeleti rendszer átalakítása miatt megszűnt az ellátás a város ügyeleti központjában. Gulyás Gergely ekkor kormányinfón azt mondta, az államnak nincs beleszólása abba, ha magánegészségügyi rendelőt hoznak létre valahol, ez önkormányzati hatáskör.

Február elején az új rendszer bevezetése ellen civilek is tiltakoztak. Még januárban derült ki, hogy átalakítják az ügyeleti ellátást, aminek következményeként például az országban kevesebb ügyeleti pont lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!