Felkészül: Rogán, Orbán – így fogadták az ellenzéki pártok Balog Zoltán lemondását

2024. február 16. – 19:41

Másolás

Vágólapra másolva

„Üdvözöljük Balog Zoltán lemondását, felkészül: Orbán Viktor!” – reagált a Jobbik-Konzervatívok Balog pénteki bejelentésére. A református püspök lemond a zsinati elnöki posztról, miután kiderült, hogy ő is támogatta a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját fedező K. Endre kegyelmét.

„A Demokratikus Koalíció szerint Balog Zoltánnak azonnal és végérvényesen távoznia kell a magyar közéletből, hogy soha többé ne képviselhesse az orbáni pedofilhálózat érdekeit, sem az egyházában, sem a kormányzatban – írja közleményében Kálmán Olga, a DK országgyűlési képviselője. – Azzal, hogy kapaszkodik a püspöki székébe, Balog Zoltán valójában azt üzeni: ő továbbra is érinthetetlen, nem vállalja a felelősséget a bicskei pedofilsegítő szabadon engedéséért, és az orbáni pedofilhálózat tovább folytathatja rémes tevékenységét Magyarországon.” A DK képviselője szerint a hazai református egyházi vezetők felelőssége, hogy nem vonták felelősségre Balog Zoltánt, aki így továbbra is a püspöki székében maradhatott.

„Egy, kettő, három… Nem, ez nem Molnár Ferenc vígjátéka, hanem maga a valóság: az Orbán-rendszer bukásszámlálója” – reagált a hírre a Párbeszéd-Zöldek. A párt szerint Novák, Varga és Balog lemondása csak a kezdet. „Lassan felkészül: Rogán, Orbán.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!