Balog Zoltán mondta el a Kossuth Rádióban a reggeli imát

2024. február 15. – 09:32

Másolás

Vágólapra másolva

Balog Zoltán mondta el a csütörtök reggeli imádságot a Kossuth Rádió reggeli adásában, ezt egy olvasónk írta meg a Telexnek. Mindez azért is hangzik érdekesen, mert a hazai református egyházat vezető Balogot most már minden politikai oldalról össztűz éri, hogy mondjon le a kegyelmi ügyben játszott szerepe miatt. Balog püspök ügye az egyházat is megosztja.

Kérdéseinkkel megkerestük az MTVA-t, többek között arról, hogy miért épp Balogra esett a választás csütörtökön, mikor vették fel az adást, milyen gyakran szokott ő imádságot mondani, illetve nem érzik-e ellentmondásosnak most a szerepeltetését. Amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Az imádság egyébként így hangzott el (de itt meg is hallgathatja):

„Hűséges Istenünk, ne engedd elhalni bennünk a vágyat, a reménységet a te békédre, királyságodra, országodra, mely ugyan nincs rajta a világ térképén, mégis valóságosabb hely lehet az életünknek, mint némely közigazgatási egység, utca vagy házszám. Ne engedd kihunyni bennünk a bizonyosságot, hogy te újjáteremted az embert, hogy te elküldöd hozzánk újra és újra Jézus Krisztust, akinek arcán felismerhetjük saját arcunk eredeti vonásait, akiben megláthatjuk magunkat, megláthatjuk életünket úgy, ahogyan te látod.

Köszönjük, hogy várhatunk országodra, mely eljön, királyi uralmadra, mely gátat szab a gonosz munkájának. Köszönjük, hogy várhatunk az új emberre, várhatunk saját megújult életünkre, melyet te nekünk készítettél. Köszönjük, hogy eljön, megérkezhet az a szeretet, mely nem haszonelvűen tekint a másikra, az a békesség, mely a tőled kapott bizonyosságból születik, az a remény, mely nem saját terveink és céljaink beteljesülését várja, hanem az újjáteremtett életet, a jó teremtésre hasonlító világot, az újjászületett embert bennünk és a másikban. Köszönjük, hogy láthatjuk szereteted jeleit már itt és most a hozzád forduló életekben, a minket megvilágosító szavakban, melyek tőled jönnek, és az erőben és az örömben, melyeket tőled kapunk, melyek erőssé, széppé tehetik az életünket. Ámen.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!